طرح سنجش نوآموزان؛ تضمینی برای موفقیت تحصیلی و سلامت دانش آموزان

طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان، نخستین بار در سال 1372 به صورت آزمایشی و از سال 1374 به طور رسمی در سراسر کشور اجرا شد.

طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان، نخستین بار در سال 1372 به صورت آزمایشی و از سال 1374 به طور رسمی در سراسر کشور اجرا شد.

این برنامه با هدف شناسایی به موقع مشکلات سلامت و یادگیری کودکان، نقش کلیدی در بهبود کیفیت نظام آموزشی ایفا کرده است.

در این طرح نه تنها سلامت جسمانی (بینایی، شنوایی، حرکتی و تغذیه) نوآموزان به صورت دقیق از سوی کارشناسان آموزش و پرورش بررسی می شود بلکه آمادگی تحصیلی، مهارتهای شناختی و اجتماعی نوآموزان از سوی کارشناسان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

سنجش سلامت با هدف کمک به خانواده ها و دانش آموزان در بدو ورود به مدرسه برای جلوگیری از از هر گونه چالش در آینده انجام می شود با شناسایی زودهنگام اختلالات یادگیری، مشکلات گفتاری یا رفتاری به والدین و مربیان کمک می کند تا با برنامهریزی مناسب، از تأخیر در رشد آموزشی و اجتماعی کودک جلوگیری شود.

این طرح کامل و جامعه در مواردی که نیاز به پیگیری های تخصصی وجود داشته باشد، نوآموزان را به مراکز مشاوره و درمانی تخصصی تر ارجاع می دهد و این اقدام با هدف ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی متناسب با شرایط هر کودک انجام می گیرد و گامی مهم در جهت عدالت آموزشی و سلامت روانی-اجتماعی دانش آموزان است.

با اجرای این طرح، خانواده ها و نظام آموزشی می توانند با آگاهی بیشتری برای سال های آغازین تحصیل کودکان برنامه ریزی کنند و زمینه را برای موفقیت بلندمدت آنها فراهم نمایند.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی کهگیلویه وبویراحمد از خانواده های نوآموزان بدو ورود به دبستان خواست هرچه سریع تر برای نوبت گیری در طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی اقدام کنند.

شهربانو بختیاری بر همکاری خانواده ها در نوبت گیری سنجش نواموزان بدو ورود به دبستان در سراسر استان تاکید کرد و گفت: این فرآیند تنها تا 15 خرداد 1403 ادامه دارد و عدم مشارکت، موجب اختلال در ثبت نام و دریافت کتاب های درسی خواهد شد.

وی بیان کرد: از پیش بینی 13 هزار نوآموز بدو ورود به دبستان در استان، تاکنون 11 هزار نفر در 13 پایگاه سنجش موفق به دریافت نوبت و مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

سامانه سیرت 2 سامانه یکپارچه رفاهی تربیتی دانش آموزی

بختیاری نحوه نوبت گیری خانواده ها را از طریق سامانه سیرت 2 اعلام کرد و افزود: این سامانه با هدف تسهیل فرآیند نوبت گیری، ثبت نام و پیگیری وضعیت نوآموزان در طرح سنجش سلامت مورد استفاده قرار می گیرد.

وی ویژگی های سامانه سیرت 2 را شامل نوبت گیری اینترنتی که خانواده ها می توانند به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری، نوبت سنجش فرزند خود را دریافت کنند، ثبت اطلاعات پایه، شامل اطلاعات هویتی نوآموز، والدین و مدارک مورد نیاز، پیگیری نتایج سنجش، امکان مشاهده نتایج ارزیابی های سلامت و آمادگی تحصیلی، ارجاع به پایگاه های تخصصی در صورت نیاز، نوآموزان از طریق سامانه به مراکز تخصصی (مانند گفتاردرمانی یا بینایی سنجی) هدایت می شوند و مکانیزه کردن فرآیندها اعلام کرد.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان، اهداف این طرح را ارزیابی سلامت جسمانی، آمادگی تحصیلی و سایر جنبه های رشد کودکان عنوان کرد و گفت: در پایگاه های سنجش، ارزیابی هایی در زمینه های سلامت عمومی، بهداشت دهان و دندان، بینایی، شنوایی، پوست و مو، شایستگی های حرکتی و آمادگی تحصیلی انجام می شود.

بختیاری ادامه داد: در صورت شناسایی مشکل، نوآموزان به پایگاه های تخصصی گفتاردرمانی، کاردرمانی، مشاوره یا روان شناسی ارجاع داده خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: خدمات تخصصی مورد نیاز نوآموزان، از جمله گفتاردرمانی، کاردرمانی و مشاوره، در صورت تأیید کارشناسان به صورت رایگان در اختیار خانواده ها قرار خواهد گرفت.

بختیاری تصریح کرد: از 11 هزار نوآموز مورد ارزیاب در این طرح تاکنون یکهزارو 800 نواموز در آیتم ها مختلف ارجاع تخصصی شدند که مراحل تکمیلی درمان آنها در حال انجام است.

وی اضافه کرد: در این راستان نزدیک به یکصد نوآموز دچار تنبلی چشم شناسایی شده که برای 240 نفر عینک طبی تجویز شد.

بختیاری افزود: هفت هزار دانش آموز در مدارس خاص تحث پوشش مدارس استثنایی کهگلویه وبویراحمد هستند.

نظرات

captcha